Brieven schrijven aan jezelf

Tijdens de workshop Brieven schrijven aan jezelf schrijven we drie brieven: eentje aan het kleine meisje of de kleine jongen die we vroeger waren, eentje aan de persoon die we vandaag zijn en eentje aan ons toekomstige zelf.

We stellen ons vragen als: Waar kom ik vandaan? Welk patroon in mijn leven is in mijn kindertijd gevormd? Welke verschillende ikken leven er vanbinnen in mij? Welke ik is dominant? Waar wil ik met mezelf naartoe? Wat staat me te doen om dat te bereiken?

We nemen de tijd om over deze vragen na te denken en schrijven traag en bewust: met pen en papier. Door te schrijven, kiezen we uit onze mallemolen van gedachten juist die woorden die ertoe doen om verandering teweeg te brengen. Omdat we in groep schrijven, is er de mogelijkheid, niet de verplichting, om  stukken van brieven met elkaar te delen.

Op de achtergrond maken we gebruik van de oerkarakters die gedefinieerd worden door Mieke Bouma in haar boek Het verhaal van je leven.

Kijk in de kalender voor de meest recente data van deze workshop.