Manuscriptanalyse

In de eerste plaats ben ik voor jou een lezer als elk ander. Ik lees jouw verhaal en vertel jou waarom het me al dan niet raakt. Waar zitten de diepere momenten, de scènes waarin ik als lezer uitgedaagd wordt ook over mezelf te reflecteren, de verhaalmomenten die emoties als verwondering, dankbaarheid, vertedering, maar ook woede en opstandigheid oproepen. Dit betekent dat ik niet jouw ideale of gedroomde lezer ben. Ik ben de lezer die jij niet kent, net zoals de vele lezers waarop je hoopt een keer het boek uitgegeven wordt. Ik geef jou terug hoe ik het boek ervaren heb. Op zich is dat subjectief. Misschien zijn er scènes die anderen meer raken en waar ik zomaar overheen lees. Of omgekeerd: misschien begrijp jij niet waarom een bepaald hoofdstuk mij doet huiveren. Op zich is dat ook niet belangrijk. Als jij een werk aflevert, dan wil je dat het iets met me doet, wat dat iets ook moge zijn. Ik vertel jou of dat zo is.

Daarnaast krijg je van mij een analyse van je karakter op basis van de archetypen van Mieke Bouma. Zijn jouw karakters veelzijdig? Evolueren ze? Werken ze elkaar voldoende tegen? Gaat jouw held op reis en moet hij daarbij voldoende obstakels overwinnen? Kortom: is jouw verhaal een boeiende uitdaging (of had ik beter het onkruid in de tuin kunnen wieden)?

Ik buig me ook over jouw taal en beeldtaal. Slorpen jouw zinnen me op of verhinderen ze de goede gang van het verhaal? Als ik mijn ogen sluit, ben ik dan in de wereld van het verhaal of moet ik nog steeds denken aan de klusjes die allemaal liggen te wachten?

Tot slot geef ik een antwoord op extra vragen die jij me stelt.

Meer over de prijs:

Reken voor een degelijke analyse op 3 euro per 1000 woorden (incl. btw).