Creëer personages met de techniek van ‘de dubbele U’

Toegegeven, we doen het allemaal wel eens: je zit op een terras en je observeert de mensen die aan de andere tafeltjes iets drinken. Of je verzint verhalen bij de stroom voorbijgangers. Dragen ze een geheim met zich mee? Hebben ze een streven in hun leven waardoor ze al het andere vergeten? Hebben ze nachtmerries als het licht uitgaat op de gang? Zijn ze op weg om hun grote liefde ten huwelijk te vragen? Maar wilde fantasieën over personages zorgen nog niet meteen voor een spannend verhaal. Daar is meer voor nodig.  

In deze opleiding creëren we personages die voldoen aan de principes van ‘de dubbele U’: personages die zowel universeel als uniek zijn. Want pas dan legt de lezer het verhaal niet terzijde.

Het vertrekpunt van de opleiding is de theorie over de ‘oerkarakters‘. Welke soorten universele personages bestaan er? Hoe maken we die stuk voor stuk uniek door ‘persona’ te creëren? Hoe ontstaat uit het wilsverlangen van het personage de structuur van een verhaal? En hoe beïnvloeden medestanders en tegenstanders de plot van het gebeuren?

In deze opleidingsreeks gaan we vooral puzzelen met de vele fantastische ideeën die er in ons hoofd zitten en leggen we deze samen tot er een goed verhaal ontstaat.

De opleiding gaat door via ZOOM. Je krijgt een link toegestuurd. Je hoeft zelf niets te installeren.

Deelname aan deze reeks van vier sessies kost 95 euro. Er gelden vroegboekkortingen.