Workshop: schrijven is schrappen

Te pas en te onpas word je met het adagium schrijven is schrappen om de oren geslagen. Je weet ook wel dat het een onontbeerlijke stap in het schrijfproces is. Maar … wat schrap je dan? Woorden? Zinnen? Alinea’s? Of zelfs hele scènes?

Krijg jij het op de zenuwen van schrijven is schrappen en – erger nog – kill your darlings? Ervaar je niet het blije gevoel van een kus wanneer je het principe Keep It Short & Simple toepast?

Ligt er een manuscript klaar waaraan nog geschaafd kan worden? Twijfel je om jouw teksten de wereld in te sturen? Krijg je wel eens de feedback dat je te veel woorden gebruikt? Of dat je alles wel heel lang uitspint?

Dan is deze workshop iets voor jou. In plaats van te schrijven, gaan we vooral schrappen. We kijken ook of er alternatieven nodig zijn.

Bedankt voor je fantastische lessen en stimulerend enthousiasme. Ik heb ontzettend veel geleerd over schrappen. Dat heeft er zeker toe bijgedragen dat ik een eerste, kleine prijs gewonnen heb met de reisverhalenwedstrijd ‘De rugzak’ (onderdeel van het magazine ‘Yoga Internationaal’, georganiseerd door Schrijven Online).

Annick Sevens

Praktisch:

We gebruiken ZOOM. Je krijgt een link toegestuurd en hoeft zelf niets te downloaden.

Bij deelname aan de opleiding kan je er voor kiezen om een stuk tekst door mij te laten nalezen. Ik schrap waar nodig en geef bijkomende uitleg. De tekst is om en bij de 5.000 woorden. Geef deze optie aan bij inschrijving.