Het woord is van u: welkom!

Ik ben op zijn zachtst gezegd geen krak in meditatie. ‘Breng je gedachten tot zwijgen.’ Ik zou niet weten hoe het moet. In mijn hoofd is het nooit rustig. Woorden buitelen door elkaar heen, vullen elkaar aan, spreken elkaar tegen, springen acrobatisch van de hak op de tak, overdrijven, schieten tekort, proberen het leven te vatten.

Meestal wil ik mijn woorden graag met andere mensen delen: het woord is van mij, maar voor u bedoeld. Niet zelden is er dan meer nodig dan de wirwar in mijn hoofd: structuur, een zekere duiding, een anekdote als voorbeeld, een synoniem, een tegenstelling, … of een heel verhaal, dat van mezelf of eentje dat ik verzonnen heb.

Woorden als middel om met jezelf en met de anderen te verbinden, dat is wat ‘het woord is van u’ wil doen. Wees welkom.

2 gedachten over “Het woord is van u: welkom!

  1. Dikke merci Ilse, van op afstand stuurde je me brandstof die mijn schrijfmotor de juiste koers van mijn leven gaf, om door te blijven gaan! Ik werd erdoor gebeten en liet het niet meer los. De respons van jouw overwon alles om de moeilijkste obstakels onderweg te overmeesteren. Met passie en overgave verdiep ik mij tot de kern van mijn ware identiteit. Wat duister was is helder en doorzichtig geworden. Dikke merci van de juiste aanpak die je me gaf! Nadine.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s